США відмовилися відправляти в Україну фахівців для обслуговування F-16

Політика, Світ

Про це пише видання The Wall Street Journal.

За словами джерел видання, Рада національної безпеки розглянула пропозицію відправити в Україну цивільних підрядників для обслуговування надано техніки. Але розвідка та інші заявили, що це було б надто ризикованим.

“Розвідка висловила стурбованість у зв’язку з перспективою нападу Росії на американських підрядників в Україні”, – заявив представник США.Співрозмовники WSJ сказали, що США сподіваються на те, що європейські країни візьмуть на себе більшу частину зобов’язань з обслуговування F-16.

У Пентагоні кілька представників виступили за відправку фахівців в Україну. Проте Байден і його радник із національної безпеки Джейк Салліван висловили занепокоєння, що Міноборони США немає адекватних планів реагування на випадок, якщо спеціалісти будуть атаковані з боку РФ.

WSJ зазначає, що без цивільних американських підрядників підтримувати обслуговування F-16 Україні буде складно.

Нагадаємо, що на цьому тижні Україна вперше втратила переданий нам західними партнерами F-16. Відбулося це під час відбиття найбільшої російської ракетної атаки 26 серпня.

Заступниця спікера Пентагону Сабріна Сінгх відмовилася розповідати подробиці авіакатастрофи, внаслідок якої Україна втратила американський літак F-16. Вона також не підтвердила інформацію про те, що винищувач нібито міг бути збитий дружнім вогнем українського ЗРК Patriot.

Повітряне командування Захід Повітряних Сил ЗС України уточнило, що під час відбиття російської ракетної атаки загинув пілот F-16, льотчик Повітряних Сил ЗСУ підполковник Олексій Месь із позивним Мунфіш. Він встиг знищити три крилаті ракети та один ударний БпЛА.

Перед цим про катастрофу українського винищувача F-16 і загибель пілота написали західні ЗМІ, а мер Луцька повідомив, що відбулися похорони героя.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь