Так перці я мариную весь сезон: шалена пряно-пікантна закуска «хоч куди» (ідеально до м’яса, на хлібі та для салатів)ви такої смакоти ще непробували
Запікаю, марину і через дві години вже пробуємо! Приголомшлива пряно-пікантна закуска із солодких перців!
У сезон таку закуску я готую кілька разів на тиждень! Подаю і до м’яса, і на бутербродах, і салати додаю. І готуються такі перчики простіше нікуди, свого часу від сили піде не більше 20 хвилин! Пробувати рекомендую настійно, перець дійсно смачний виходить!
Список інгредієнтів та пропорції я залишу у закріпленому коментарі під статтею. Готуйте та пробуйте із задоволенням!
Спосіб приготування:
1. Перці ріжемо навпіл, вичищаємо, вирізаємо все зайве і укладаємо на лист, застелений пергаментом.
2. Зверху злегка змащуємо перчики олією, присипаємо сушеним базиліком і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
3. Після запікання перекладаємо перці в целофановий пакет, зав’язуємо його і даємо пропотіти 10-15 хвилин, після цього зняти шкірку з перцю буде простіше простого.
А поки що перець відпочиває, ми приготуємо маринад.
4. З’єднуємо олію, яблучний оцет, бальзамічний оцет, сіль, цукор і чорний мелений перець. Додаємо тертий часник, пучок свіжого рубаного кропу та ретельно все перемішуємо.
5. Дістаємо наші перчики і знімаємо шкірку, зробити це, як і казала, простіше простого.
6. Беремо відповідний контейнер, на дно укладаємо перець, потім заливаємо маринадом і повторюємо так, доки не закінчаться інгредієнти.
Як тільки всі шари будуть укладені, накриваємо контейнер кришкою і забираємо маринуватися в холодильник мінімум на 2 години.
Чим довше перець маринується, тим він смачніший! Робити рекомендую відразу більше, з’їдається закуска моментально!
Хто пробував так готувати перці, у всьому зі мною погодяться, закуска виходить незрівнянна! Смачно навіть просто на шматочку хліба, а якщо його ще й сирним намазати сиром, то взагалі ульот! Про закуску до м’яса навіть говорити нічого не буду, думаю все ясно!) Обов’язково готуйте і пробуйте, не сумніваюся, що сподобається!