Паралімпіада-2024: Легкоатлетка Зубковська виграла золоту медаль

Політика

Українські паралімпійці виграли другу золоту медаль на Паралімпійських іграх 2024 року. Легкоатлетка Оксана Зубковська виграла перше місце у секторі зі стрибків у довжину.

43-річна українка виступає у класі Т12, вона змогла стрибнути на 5,78 метра та виграти золоту нагороду. Для українки вона стала п’ятою поспіль на Паралімпійських іграх.

Першу в кар’єрі паралімпійську медаль Оксана Зубковська виграла у Пекіні у 2008 році. Крім того, володарці чинного світового рекорду (6,60 м) не було рівних у Лондоні в 2012 році, Ріо- у 2016 році та Токіо – у 2020 році.

Відтепер Оксана Зубковська є п’ятиразовою паралімпійською чемпіонкою. Також в активі українки шість золотих нагород чемпіонатів світу.

Стрибки у довжину, жінки. Клас Т12:

  • Оксана Зубковська (Україна) — 5,78
  • Сара Мартінез (Іспанія) — 5,35
  • Лінда Хамрі (Алжир) — 5,30

Напередодні Україна здобула ще три медалі на Паралімпійських іграх 2024 року у Парижі. Нагороди отримали настільні тенісисти та штовхальники ядра.

На Паралімпійських іграх в Парижі до складу збірної України увійдуть майже півтори сотні атлетів. Порівняно з минулим роком, кількість заявок від нашої країни збільшилася на 27.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь