Сили оборони місцями зупинили просування ворога на Харківщині

Політика

У районі села Липці Харківської області російські війська частково почали переходити в оборону.

Про це заявив речник ОТУ «Харків» полковник Віталій Саранцев в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Коментуючи ситуацію в районі Липців, Саранцев сказав: «В цьому районі противник частково переходить в оборону, намагається втримати займані рубежі, подекуди відновити втрачене положення, оскільки на цьому напрямку зазнав досить відчутних втрат, деякі військовослужбовці підрозділів, які перебувають на передових позиціях, відмовляються виконувати бойові завдання. На цьому відтинку ми частково покращуємо своє тактичне положення, у разі сприятливих умов контратакуємо противника».

Водночас речник зауважив, що ворог все ще сильний, тримає там достатньо велику кількість особового складу. «Тому, звичайно, ми готуємося до всіх можливих дій ворога для того, щоб не тільки його ефективно стримувати, а й за сприятливих умов просуватися, відвоювати свої території», – сказав Саранцев.

Раніше повідомлялося, що російське військове командування перекинуло резервні підрозділи із Покровського напрямку у Курську область. Там триває операція ЗСУ.Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розповів про ситуацію на фронті. На напрямку головного удару ворога вона залишається складною, проте він зазнає відчутних втрат.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь