росія перекинула кілька підрозділів з Покровського напрямку у Курську область, – ISW

Політика

Російське військове командування перекинуло резервні підрозділи із Покровського напрямку у Курську область. Там триває операція ЗСУ.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

“Російське військове командування, можливо, передислокувало обмежені підрозділи, призначені для посилення пріоритетної наступальної операції росії на Покровському напрямку, у Курську область для захисту від української операції”, – зазначають аналітики.

Це свідчить про те, що оперативний тиск ЗСУ у Курській області впливає на російські операції у кожному секторі по всьому фронту, зазначили фахівці.

За даними ISW, 14 і 17 серпня з Покровського напрямку у Курську область була перекинута щонайменше рота 15-ї окремої мотострілецької бригади рф. Із середини серпня вона діяла на схід від Покровська.Крім цього, 19 серпня OSINT-організація Evacuation.info заявила, що росія передислокувала з Донецького напрямку в Курську область частини 1-ї «Слов’янської» мотострілецької бригади (1-ї армійський корпус).

Наприкінці липня і у серпні 2024 року підрозділи цієї бригади діяли на Торецькому та Покровському напрямках.

Передислоковані підрозділи, ймовірно, були резервними частинами, які російське військове командування мало намір використати для посилення угруповання на Торецькому та Покровському напрямках, вважають аналітики.

Досі військове командування рф уникало передислокації у Курську область сил з цих напрямків і поки переважно стягувало війська із менш пріоритетних: півночі Харківської області, лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна та західної частини Запорізької області.

Водночас аналітики вважають, що передислокація частин згаданих бригад не матиме миттєвого впливу на ситуацію на полі бою на Покровському або Торецькому напрямках. Для рф це невеликі сили.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розповів про ситуацію на фронті. На напрямку головного удару ворога вона залишається складною, проте він зазнає відчутних втрат.

Протягом останньої доби 31 серпня на 1 вересня ЗСУ змогли знищити 1350 окупантів. Загальна кількість втрат перевищила 616 тисяч військових.

Від початку доби 31 серпня ворог продовжує наступальні дії, кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 109. Найбільш активний противник на Покровському і Курахівському напрямках.

Сумська та Чернігівська області потерпають від артилерійських обстрілів з території російської федерації.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь