ОКСАНА ЗУБКОВСЬКА ПРИНЕСЛА УКРАЇНІ ДРУГЕ ЗОЛОТО ПАРАЛІМПІАДИ-2024

Війна

ОКСАНА ЗУБКОВСЬКА ПРИНЕСЛА УКРАЇНІ ДРУГЕ ЗОЛОТО ПАРАЛІМПІАДИ-2024

43-річна українська спортсменка стала переможницею вже п’ятих для себе Паралімпійських ігор. До всього іншого, на Іграх у Лондоні 2012 року вона встановила світовий рекорд.

Паралімпійська збірна України в Парижі виборола золоту медаль у легкій атлетиці, яка стала вже другою в загальнокомандному заліку. Оксана Зубковська перемогла у змаганнях зі стрибків у довжину класу T12. Про це повідомляє “Суспільне”.

43-річна Зубковська вигравала золоті медалі в цій дисципліні, а також на чотирьох попередніх Паралімпіадах. До всього іншого, на Паралімпіаді в Лондоні 2012 року вона встановила світовий рекорд, який досі тримається — 6,60 метра.

ЯК ВИСТУПИЛА ОКСАНА ЗУБКОВСЬКА В ПАРИЖІ?

Українська спортсменка Оксана Зубковська вийшла в лідери після першого стрибка на 5.64 метра. Уже з другої спроби вона стрибнула на 11 см далі за суперниць і закріпила лідерство в проміжному заліку — 5.75 м.

Стрибнути на “золото” Оксані вдалося з п’ятої спроби — 5.78 метра. Це особистий рекорд поточного сезону для українки. Конкурентка з Іспанії Сара Мартінес зупинилася на позначці 5:40.

ПАРАЛІМПІАДА-2024: МЕДАЛІ УКРАЇНИ В ЛЕГКІЙ АТЛЕТИЦІ

Крім золота Оксани Зубковської у стрибках у довжину, в української збірної також є і срібло: Володимира Пономаренка (тлумачення ядра) та Владислава Білого (метання списа) і Наталії Кобзар (забіг на 200 м).

У штовханні ядра бронзову нагороду приніс Роман Данилюк.

Нагадаємо, що за підсумками другого змагального дня Україна піднялася з 17 на 13 місце в медальному заліку Паралімпіади. За кількістю нагород у лідерах іде Китай.

Також повідомлялося, що росіяни в Парижі провокують українських паралімпійців. Президент Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич направив офіційну скаргу голові Міжнародного паралімпійського комітету

Третя доба пожежі на нафтобазі “Атлас” Ростовської області (Відео
Місцеві мешканці публікують в телеграм-каналах відео пожежі на нафтобазі “Атлас” у Ростовській області Росії, пожежа на якій, після повторного вибуху, триває вже третю добу.

Щойно! Казаxстан, Узбекистан та Киpгизстан зpобили теpмінову заяву! “Бункеpний” цього не пеpеживе
Казахстан, Узбекистан та Киргизстан заборонили своїм громадянам воювати в Україні і відкликають своїх військових.

Сумний та спустошений День знань у Харкові: жодна зі шкіл не відкрила свої двері
всіх регіонах, а причиною тому є війна та постійні обстріли, які російські окупанти завдають по українських містах.

Залишити відповідь