Президент Тайваню порадив Пекіну забрати історичні китайські землі у росії

Політика, Світ

Якщо влада китаю так турнбується за територіальну цілісність, вона мала би звернути свій погляд на росію, і відчепитися від Тайваню.

Про це заявив президент Тайваню Лай Цінде, повдіомляє Reuters. За його словами, росія наразі перебуває в слабкому становищі, тож час повернути історичні території на Далекому Сході, які російська імперія відторгнула в останньої китайської династії у 19-му столітті.

«Китай також має вимагати від росії своїх історичних земель на Далекому Сході. Чому б не повернути окуповані росією землі, підписані за Айгунським договором? росія зараз перебуває в найслабшому становищі», – сказав Лай Цінде.

16 (29) мая 1858 года между Россией и Китаем и подписан Айгунский договорю. День в истории » Новости Владивостока и Приморского края - Вести: Приморье

Китайское счастье и подземелья Приморья | ПикабуЦінде зазначив, що Китай цього не робить, але продовжує загрожувати анексією Тайваню. Це пов’язано з тим, що Пекін хоче анексувати Тайвань не заради територіальної цілісності.

«Намір Китаю напасти і анексувати Тайвань не пов’язаний з тим, що говорить або робить якась одна людина або політична партія на Тайвані. Китай хоче анексувати Тайвань не заради територіальної цілісності», – вказав Лай.

Тим часом, Німеччина планує вперше за понад 20 років направити два військові кораблі через спірну Тайванську протоку, ризикуючи спровокувати напруженість у відносинах з Пекіном.

4 липня берегова охорона Китаю затримала тайванський рибальський човен у водах біля островів Кінмень, що перебувають під контролем Тайваню. На борту човна Tachinman 88 перебували шестеро людей – капітан із Тайваню та п’ять іноземних громадян.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь