Австрія слідом за Німеччиною почне депортувати афганців з кримінальним минулим

Політика, Світ

Австрія заявила, що має намір почати депортацію громадян Афганістану з кримінальним минулим на Батьківщину. Раніше Німеччина вислала до Афганістану 28 засуджених злочинців — уперше після приходу до влади «Талібану».

Про це пише Euronews.

Як пояснили у Федеральному відомстві з питань імміграції та притулку Австрії, депортація буде дозволена в кожному окремому випадку через те, що ситуація з безпекою в Афганістані змінилася. У липні Конституційний суд країни підтвердив законність такого рішення.

В Австрії також заявили, що мають намір співпрацювати з Німеччиною щодо спільної депортації афганців та сирійців.

Міністр внутрішніх справ Австрії Герхард Карнер, який назвав рішення Німеччини «дуже хорошим», раніше вже закликав переглянути загальноєвропейську заборону на депортацію до Афганістану та Сирії. За його словами, депортація афганців та сирійців є «необхідною та терміновою».«В Австрії на ці дві країни припадає приблизно три чверті всіх заяв про надання притулку», — пояснював Карнер у березні.

Федеральне агентство з питань імміграції та притулку уточнило, що у 2023 році заявки на притулок в Австрії подали понад 21 тисяча сирійців та майже 9 тисяч афганців.

Нагадаємо, уряд ФРН схвалив законопроект, що прискорює депортацію мігрантів, яким відмовлено у праві на проживання.

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер  виступила на захист виплати тисячі євро «грошової допомоги» кожному з депортованих до Афганістану злочинців.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь