Перші відгуки на фільм “Не говори зі злом” (2024)

Війна

Кінострічка “Не говори зі злом” (2024) від режисера Джеймса Воткінса вже привернув увагу глядачів своєю загадковою атмосферою та психологічною напругою. Цей трилер, що є рімейком однойменного датського фільму 2022 року, обіцяє стати справжнім випробуванням для нервів глядачів. Сценарій написали Джеймс Воткінс, Крістіан Тафдруп та Мадс Тафдруп, а головні ролі виконують Маккензі Девіс, Джеймс Макевой, Скут Макнейрі, Алікс Вест Лефлер, Кріс Хітченс та Мотаз Малхіз.

Сюжет фільму

Дві родини, американці Луїза (Маккензі Девіс) та Бен (Скут Макнейрі) разом із донькою, знайомляться під час відпочинку в Європі з британською парою Педді (Джеймс Макевой) та Сіарою (Ешлінг Франчозі). Спонтанне запрошення провести кілька днів у заміському будинку нових друзів здається чудовою ідеєю для розслаблення та приємного проведення часу. Проте з кожною хвилиною перебування атмосфера стає дедалі напруженішою. Дрібні дивні події та невимушені розмови поступово перетворюються на джерело тривоги і страху. Що приховують ці привітні господарі? Чи зможуть гості безпечно покинути цей будинок, чи їхній відпочинок перетвориться на кошмар?

Відгуки кінокритиків

Попередні відгуки критиків на фільм “Не говори зі злом” варіюються від похвали за психологічну глибину до критики за передбачуваність. Наприклад, Пітер Дебрюж з Variety відзначив атмосферу фільму, яка “нагнітає напругу майже до межі витримки”. Він також похвалив гру Джеймса Макевоя, назвавши його виконання “справжнім відкриттям”, яке додає персонажу багатошаровості.

Критики з The Guardian зазначають, що фільм вміло використовує елементи психологічного трилера, щоб утримувати глядачів у постійному стані тривоги. Проте деякі рецензенти вважають, що стрічка втрачає темп у другій половині, і декому кінцівка може здатися передбачуваною. Марк Кермод з BBC, наприклад, підкреслює, що хоча фільм “сильний у створенні напруги, його кульмінація не виправдовує очікувань”.

Відгуки глядачів

Глядачі, які мали змогу подивитися фільм на допрем’єрних показах, також висловлюють свої думки. Багато хто відзначає потужну акторську гру та майстерне зображення психологічного терору.

“Це фільм, від якого волосся стає дибки”, – пише один з глядачів на форумі IMDb.

Інший коментар звучить так:

“Ви не зможете відірватися від екрану, настільки захоплює атмосфера і гра акторів”.

Проте деякі глядачі зізнаються, що очікували більшого від фіналу і вважають, що фільм занадто затягується у середній частині.

Оцінки і рейтинги

На момент виходу цієї статті, “Не говори зі злом” має досить високі рейтинги на основних платформах. На IMDb фільм отримав оцінку 7.4/10 на основі перших рецензій, що є досить добрим показником для трилера. Rotten Tomatoes показує 81% “свіжості” від критиків та 76% від аудиторії. Metacritic надає фільму оцінку 68 із 100, що свідчить про змішані, але здебільшого позитивні відгуки.

"Не говори зі злом" (2024)
епізод з фільму

Чи варто дивитися фільм “Не говори зі злом”?

“Не говори зі злом” — це стрічка, яка точно приверне увагу шанувальників психологічних трилерів та драм. Її сильні сторони полягають у напруженій атмосфері, відмінній акторській грі та цікавому сюжеті, який тримає в напрузі до останніх хвилин. Якщо ви любите фільми, які змушують задуматися та пережити емоційне потрясіння, цей фільм однозначно вартий перегляду. Однак, якщо ви шукаєте більше екшену або не любите відчуття постійної тривоги, можливо, вам варто пошукати щось інше.

Фільм “Не говори зі злом” здатний викликати широкий спектр емоцій та забезпечити незабутні враження. Його варто подивитися хоча б заради того, щоб оцінити, як вдало можна поєднати елементи драми та трилера в одному фільмі.

Можливо Вам буде цікаво: Чи варто дивитися серіал “Під мостом” (2024)?

Залишити відповідь