У Південній Кореї проводять розслідування щодо дипфейків у Telegram

Політика, Світ

Поліція Південної Кореї розпочала попереднє розслідування щодо платформи Telegram у зв’язку з підозрою у сприянні сексуальним злочинам.

Про це повідомляє Yonhap.

Зазначається, що Південна Корея намагається боротися з порнодипфейками.

«Як і Франція, поліція Сеула розпочала внутрішнє розслідування щодо юридичної особи Telegram, перш ніж офіційно оголосити підозру. Звинувачення стосуються пособництва в цьому злочині (поширення дипфейків – ред.)», – сказав голова Національного бюро розслідувань У Чон Су.

За його словами, розслідування затруднено, оскільки Telegram не надає поліції або іншим державним слідчим органам такі дані, як інформація про обліковий запис.За даними південнокорейської поліції, минулого тижня з понеділка по четвер надійшло 88 повідомлень про сексуальні злочини на основі дипфейків, виявлені 24 підозрювані особи.

Під час розслідування перевіряються вісім автоматизованих програм, які генерують дипфейки для Telegram, а також групові чати, які поширюють такий контент.

Дурова заарештували в суботу. Розслідування стосується злочинів, пов’язаних із підозрою в незаконних операціях, дитячої порнографії та шахрайства в додатку, а також відмови надавати інформацію владі, якою володіє компанія Telegram.

Ввечері 26 серпня прокурор Парижа продовжив термін утримання під вартою керівника Telegram Павла Дурова ще на 48 годин. Це відбулося у рамках розслідування кіберзлочинів на платформі Telegram.

Після арешту засновника та генерального директора Telegram Павла Дурова його соціальну мережу почали скачувати частіше.

Також у телеграмі з’явилася своя внутрішня валюта – Telegram Stars. Цими «зірками» можна оплачувати цифрові послуги в ботах і міні-застосунках.

В ОАЕ запросили у Франції доступ до затриманого засновника Telegram Павла Дурова. Це “невідкладна справа”, заявили в ОАЕ, адже він є громадянином їх країни.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь