Іран скоро передасть росії свої балістичні ракети, – Bloomberg.

Політика, Світ

Іран готується найближчим часом передати росії балістичні ракети власного виробництва.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на співрозмовників агентства серед європейських офіційних осіб. Вони не розкрили масштаби та терміни постачання, а також типи ракет. При цьому один із чиновників сказав, що постачання може розпочатися протягом кількох найближчих днів.

Видання нагадало, що США та інші союзники з НАТО неодноразово попереджали Тегеран про такий крок і докладають дипломатичних зусиль, щоб запобігти йому.

Національна рада безпеки США наразі не відповіла на прохання Bloomberg прокоментувати новину. Міністерство закордонних справ Ірану та його місія при ООН також утримались від коментарів.

Зазначимо, що західні ЗМІ вже не вперше пишуть про передачу Іраном росії своїх ракет. У січні 2024 року агентство Reuters повідомляло, що це нібито вже відбулося – Іран передав рф близько 400 балістичних ракет, зокрема ракети із сімейства «Фатех-110», здатні вражати цілі на відстані від 300 до 700 кілометрів. Але проти України такі ракети досі не застосовувалися. Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони країни Кирило Буданов тоді спростовував цю інформацію. Втім, як спростовував і про передачу північнокорейських ракет, які, як виявилося, рф тоді все ж отримала і почала ними бити по Україні.⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь