США конфіскували літак венесуельського диктатора Мадуро

Політика, Світ

Сполучені Штати конфіскували літак самопроголошеного президента Венесуели Ніколаса Мадуро, який був придбаний в обхід американських санкцій.

Як повідомляє CNN, літак було арештовано у Домініканській республіці, його вже перегнали до Флориди.

Йдеться про Dassault Falcon 900EX, який, як вважає американська влада, порушуючи санкції, був куплений через підставну фірму і вивезений зі США для використання венесуельським диктатором та його соратниками.

Зазначається, що такі дії можуть посилити ескалацію у відносинах між США та Венесуелою, оскільки Штати продовжують розслідувати корупційну діяльністю венесуельського уряду.

«Це надсилає сигнал на самий верх. Захоплення літака глави іноземної держави є нечуваним для кримінальних справ. Ми надсилаємо чіткий сигнал, що ніхто не стоїть над законом, ніхто не перебуває поза межами дії санкцій США», – сказав один з американських чиновників в інтерв’ю CNN.Раніше Сполучені Штати Америки назвали переможцем нещодавніх спірних президентських виборів у Венесуелі Едмундо Гонсалеса. На голосуванні він був головним опонентом чинного глави держави Ніколаса Мадуро.

Президент Бразилії Лула да Сілва запропонував провести повторні вибори у Венесуелі, де і влада, і опозиція заявили про перемогу. Ідею да Сілви підтримав лідер США Джо Байден.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь