Фінська атомна електростанція розпочала перехід з російського палива на американське

Політика, Світ

Фінська державна енергетична компанія Fortum почала використовувати ядерне паливо американської компанії Westinghouse Electric для того, щоб замінити російські постачання. Про це повідомляє пресслужба Fortum.

«Перша партія ядерного палива Westinghouse Electric Company була завантажена на АЕС «Ловііса» компанії Fortum під час її щорічної зупинки в серпні», – заявили у компанії.

Атомна електростанція «Ловііса» у Фінляндії залежала від ядерного палива дочірньої компанії Росатому – «ТВЕЛ». Після початку повномасштабної війни в Україні Fortum почав шукати заміну російському паливу.

Два ядерні реактори компанії Fortum у Ловіісі забезпечують близько 10% загального виробництва електроенергії у Фінляндії.

«Вперше в історії АЕС «Ловііса» ми маємо повністю західне паливо», – заявив керівник відділу ядерної генерації Fortum Петра Лундстром.Генеральний директор Fortum Маркус Раурамо заявив у понеділок, що компанія поважатиме свої чинні контракти з «ТВЕЛ», які діють до 2027 і 2030 років.

Раніш ми писали, що на окупованій Запорізькій АЕС ворожа армія розмістила загони «кадировців», причому в одному з приміщень ті навіть облаштували тир.

Наприкінці травня окупована ЗАЕС вчергове була на межі блекауту.

Щодо експертів МАГАТЕ, то нинішня місія розпочала роботу на захопленій військами рф ЗАЕС 16 травня.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь