США затримали лідера ІДІЛ, який допомагав втікачам із в’язниці в Сирії

Політика, Світ

США затримали лідера ІДІЛ Халеда Ахмеда аль-Дандала. Саме він допомагав втікачам терористичного угруповання після того, як вони втекли з ізолятора у Сирії.

Про це повідомили у Центральному командуванні США.

П’ятеро затриманих членів ІДІЛ втекли з ізолятора в Ракці у Сирії минулого тижня. Двох чоловіків вдалося затримати, а троє залишилися на волі. Серед утікачів – двоє росіян, двоє афганців та один лівієць.

Затримати вдалося росіянина імама Абдулвахеда Ахвана та лівійця Мухаммада Но Мухаммада, наразі тривають пошуки ще трьох втікачів, які залишаються на волі: Тімора Талбркена Абдаша (росіянин), Шуаба Мухаммада Аль-Абдлі та Атала Халеда Зара (обидва афганці)

Аль-Дандала затримали через декілька днів після рейду проти ІДІЛ в Іраку, де було поранено семеро військовослужбовців США. Американські офіційні особи зазначили, що під час операції, проведеної спільно з іракськими силами безпеки, вбили 15 бойовиків ІДІЛ.Стан поранених військовослужбовців стабільний, а одного з них евакуювали з регіону для надання додаткової допомоги.

В понад 20 місцях ув’язнення в Сирії утримують понад 9 тисяч ув’язнених ІДІЛ. США працюють над репатріацією якомога більшої кількості затриманих, але процес неймовірно повільний.

Крім того, велика кількість ув’язнених робить заклади утримання  мішенню для нападів ІДІЛ, оскільки група намагається звільнити в’язнів.

«Якщо велика кількість цих бойовиків ІДІЛ втече, це створить надзвичайну небезпеку для регіону та за його межами», – розповів командувач Центрального командування США генерал Ерік Курілла.

Терористична організація «Ісламська держава» («ІДІЛ») намагається щонайменше подвоїти кількість нападів та атак, та відновитися після свого умовного «затишшя» на Близькому Сході, передає Центральне командування Збройних сил США.

У Німеччині двох росіян підозрюють у фінансуванні терористичного угруповання «Ісламська держава». Ще сімох людей, яких підозрюють у підготовці теракту, затримали у сусідній Бельгії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь