Студенти отримають державні гранти: Уряд запустив пілотний проект

Політика

У 2024 році український уряд запустив пілотний проект надання студентам державних грантів та виділив кошти на будівництво шкільних криттів і модернізацію навчальних закладів.

Про це на засіданні повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Очільник уряду заявив, що в 2024 році на модернізацію, облаштування та будівництво укриттів у школах уряд виділив 7,5 млрд гривень.

Також майже 1,5 млрд гривень виділили на Нову українську школу (НУШ).

«Розширюємо можливості учнів старших класів – з 2027 р. вони зможуть обирати профіль навчання та дисципліни», — повідомив Шмигаль.Також прем’єр-міністр заявив, що з 2 вересня на роботу в школи вийшли інспектори Служби освітньої безпеки. Це фахівці, які є посередниками між школою, батьками, дітьми та вчителями. Такі фахівці працюють вже у 763 школах у 20 регіонах України. До кінця 2024 року такі офіцери мають бути в 2 тисячах шкіл. Інспектори, зокрема мають реагувати на надзвичайні ситуації та надавати допомогу у вирішенні конфліктів.

Денис Шмигаль на засіданні уряду також повідомив, що 40 шкіл із різних регіонів України приєдналися до застосунку та веб-порталу “Мрія”, наразі застосунок доступний для 100 тис. користувачів.

«Для дітей – це доступ до нової інформації, власна ID-картка, краще планування свого дня. Для батьків – краща комунікація з педагогами й контроль за успішністю своїх дітей. Для вчителів – це звільнення від зайвої бюрократії та концентрація на головному, на навчанні та вихованні школярів», — сказав Шмигаль.

Очільник уряду також зазначив, що цього року планують оновити 100 майстерень профтехучилищ. Загалом на можернізацію матеріально-технічної бази передбачили майже 550 млн грн.

За словами Дениса Шмигаля в Україні стартував пілотний проект надання студентам державних грантів.

«Вони частково або повністю покривають навчання на контракті на будь-якій бакалаврській програмі. Вже понад 170 державних і приватних вишів долучилися до цього проекту», — сказав очільник уряду.

Раніше ми писали, що Кабінет міністрів запустив експериментальний проєкт Єдиної платформи ЖКП. Це допоможе впорядкувати житлово-комунальні послуги.

Також нагадаємо, що Україна має хороші результати євроінтеграції та прагне якнайшвидше бути технічно готовою до вступу в Євросоюз. Прорив очікується у наступному році під час головування Польщі в ЄС.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь