В Європарламенті закликали ввести санкції проти Монголії, яка не арештувала путіна

Політика, Світ

Євросоюз має запровадити економічні та політичні санкції проти Монголії за те, що вона не виконала своїх правових зобов’язань перед Міжнародним кримінальним судом щодо арешту путіна.

Про це йдеться у зверненні до головного дипломата ЄС Жозепа Борреля від групи європарламентарів, серед яких заступник голови комісії ЄП із закордонних справ Урмас Пает, повідомляє ERR.

За словами Паета, Монголія має історичну можливість стати гарантом міжнародного права.

«Якщо Монголія не виконає своїх обов’язків члена МКС, Європейський Союз має надіслати Монголії чіткий сигнал у вигляді дипломатичних та економічних заходів», – вказав Пает.

У зверненні до Борреля члени Європарламенту засуджують запрошення, яке Монголія надіслала російському диктатору. «Відмова Монголії заарештувати путіна створить прецедент та відкриє шлях іншим країнам до вибіркового застосування ордерів на арешт Міжнародного кримінального суду», – зазначили члени Європарламенту в своєму зверненні.Раніше Єврокомісія заявила, що Монголія взяла на себе зобов’язання за Римським статутом, тому повинна взяти під варту путіна під час його візиту до країни.

Однак коли 2 вересня увечері путін приземлився в аеропорту Улан-Батора, його там зустріли не судові виконавці, а почесна варта.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь