У чорнобильському лісі сталася пожежа на 20 гектарів

Політика

За оперативною інформацією ГУ ДСНС України у Київській області у Чорнобильській зоні спостерігається горіння на площі орієнтовно 20 га.

Про це повідомив голова Київської військової адміністрації Руслан Кравченко. За цією інформацією, на території зони відчуження горить лісова підстилка. Для запобігання розповсюдженню пожежі залучені рятувальні підрозділи та техніка, вживаються заходи для локалізації та подальшої ліквідації пожежі.

Проводяться заміри радіаційного фону, наразі він в межах норми. Київська обласна військова адміністрація спільно з усіма відповідальними службами тримає ситуацію на контролі.

Чиновник звернув увагу мешканців області, що через пожежу, яка виникла, а також у зв’язку із тлінням торфовищ в Броварському районі Київщини, може спостерігатися задимлення повітря. Тому рекомендуємо не перебувати тривалий час надворі та зачиняти вікна.

Раніше повідомлялося, що 3 вересня у Києві  погіршилася якість повітря через пожежі в екосистемах. Зокрема, горіння торфу в 6 осередках загальною площею 3,74 га у Броварському районі Київщини.Зазначимо, що лісові пожежі у Чорнобильській зоні трапляються мало не щорічно.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь