Під час візиту путіна поліція Монголії переслідувала проукраїнських активістів

Політика, Світ

Поліція Монголії затримала невелику групу протестувальників перед початком церемонії поклоніння статуї Чингізхана за участю президента Монголії Ухнагійна Хурелсуха і російського диктатора володимира путіна. Активісти намагалися розгорнути український прапор.

Про це повідомляє AP.

П’ятеро інших активістів, які зібралися в кількох кварталах від площі, де стоїть пам’ятник Чингізхану, і тримали антипутінський банер та український прапор, розійшлися, почувши про арешти.

Улан-Батор, попри ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду (МКС) відмовився виконувати його рішення про арешт Путіна у рамках справи про незаконну депортацію дітей з території України. Свою позицію влада Монголії пояснила залежністю країни від російських енергопродуктів. У заяві не згадується підтримка Монголією територіальної цілісності України.

Члени Європейського парламенту закликають високого представника ЄС Жозепа Борреля відреагувати на поведінку Монголії.У Держдепартаменті США заявили, що розуміють становище «між двома великими сусідами», в якому опинилася Монголія. Проте закликали Улан-Батор у спілкуванні з росією підкреслювати свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Залишити відповідь