Кабмін погодив вилучення ділянки кордону з Білоруссю із зони відчуження

Політика

Кабінет Міністрів погодив проєкт указу Президента Володимира Зеленського про вилучення ділянки кордону з Білоруссю із зони відчуження.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства внутрішніх справ.

«Реалізація акту дозволить Державній прикордонній службі України забезпечити належну охорону та оборону українсько-білоруського кордону та дотримання його режиму», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі 50-метрова смуга вздовж українсько-білоруського державного кордону України проходить в межах зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення та  перебуває у власності Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Проєкт акту розроблено з метою вилучення з території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника земельних ділянок уздовж державного кордону України задля того, щоби  Держприкордонслужба у повній мірі могла забезпечити національну безпеку і оборону та дотримання режиму державного кордону України вздовж лінії розмежування із Білоруссю.Відповідно до Закону «Про державний кордон України» земельні ділянки в межах прикордонної смуги надаються в постійне користування підрозділам ДПСУ для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд.

Раніше ми писали, що Державна прикордонна служба опублікувала відеоматеріал про ситуацію на кордоні з Білоруссю, де показала, з чого складаються українські фортифікації.

Також нагадаємо, що міністри закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс та його латвійська колега Байба Браже разом відвідали кордон Литви та Білоруcі та обговорили дотичні питання.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь