Зеленський відреагував на удари по Львову та Кривому Рогу

Політика

Президент Володимир Зеленський відреагував на обстріл Львова та Кривого Рогу в ніч на 4 вересня. Він наголосив, що російський терор потрібно зупинити.

Про це заявив Зеленський у Telegram.

Він зазначив, що у Львові внаслідок атаки загинуло п’ять осіб. Серед жертв 14-річна дівчинка.
«Мої співчуття рідним і близьким загиблих. Понад 30 людей постраждали. Пошкоджені звичайні житлові будинки в місті, школи, медичні заклади», – написав глава держави.
Через російську атаку проти Кривого Рогу постраждали п’ять людей. Є руйнування будинків та цивільної інфраструктури.«На місцях працюють наші служби і роблять усе необхідне для ліквідації наслідків атаки. Усім пораненим надається необхідна допомога», – додав президент.

Зеленський наголосив, що кожен наш партнер у світі, який допомагає Україні з ППО, є справжнім захисником життя.

«І кожен, хто переконує партнерів дати Україні більше далекобійності, щоб відповідати на терор справедливо, працює для недопущення саме таких російських терористичних ударів по українських містах. Терор потрібно зупинити», – заявив президент України.

За минулу добу, 3 вересня, українські Сили оборони відмінусували 1 390 російських окупантів, 30 артилерійських систем та 27 ББМ.

Сьогодні, 4 вересня, у Кривому Розі Дніпропетровської області під час російської атаки крилатими ракетами пролунали вибухи.

Також зранку 4 вересня у Львові та Рівному чули звуки вибухів. Військові попереджали про ракети.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час форуму «Україна 2024. Незалежність» заявив, що операція у Курській області рф є одним із етапів на шляху закінчення війни з росією.

Тим часом міністерка закордонних справ Латвії Байба Браже вказала, що самооборона України, згідно з положеннями ООН, включає право Києва завдавати ударів по військових обʼєктах на території росії. Тому українська операція у Курській області є елементом самозахисту.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь