росія атакувала Україну «Шахедами», ракетами та «Кинджалами»: як відпрацювала ППО

Політика

У ніч проти 4 вересня росія атакувала Україну балістичними, крилатими ракетами та ударними дронами. Загалом було збито 29 повітряних цілей.

Про це повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

росія запустила 2 аеробалістичні ракети «Кинджал» із літаків МіГ-31К з повітряного простору Тульської області, 2 крилаті ракети Х-22 з літаків Ту-22М3 з акваторії Чорного моря та ще 6 крилатих ракет Х-101 з літаків Ту-95МС із Волгоградщини.

3 крилаті ракети «Іскандер-К» були запущені з території тимчасово окупованого Криму, а 29 ударних безпілотників — з Курської області.

Авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил і Сил оборони знищили 20 повітряних цілей.
Було збито:

    • 4 ракети Х-101;
    • 3 ракети «Іскандер-К»;
    • 22 «шахеди».

Ще шість російських дронів було локаційно втрачено, ймовірно, їх придушили засоби РЕБ, а один із них полетів до Білорусі.

Протиповітряна оборона працювала у Львівській, Івано-Франківській, Чернігівській, Дніпропетровській, Волинській, Тернопільській, Київській, Житомирській, Полтавській та Сумській областях.

Зранку, 4 вересня, у Львові та Рівному чули звуки вибухів. Військові попереджали про ракети.

У Львові під час повітряної тривоги пролунала серія вибухів. Пошкоджені житлові будинки. Попередньо було відомо про 19 травмованих. Дві людини загинули.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь