Нова розробка “Української бронетехніки” – керований наземний робот Protector: характеристики

Війна

Нова розробка “Української бронетехніки” – керований наземний робот Protector: характеристики

Компанія “Українська бронетехніка” представила на виставці MSPO-2024 у Польщі дистанційно керованого наземного робота UGV Protector

На офіційній сторінці компанії у Facebook розкрили його технічні характеристики. Гендиректор Владислав Бельбас зазначив, що розробку створювали з урахуванням досвіду військових, які вже використовували на полі бою подібне озброєння

“Цей робот створений для підвищення безпеки та оперативної ефективності військовослужбовців на полі бою”, – заявив він, зауваживши, що ідеологією для створення платформи Protector стало “безпечне виконання небезпечних місій”.

За словами Бельбаса, UGV Protector позиціюється як логістична платформа, яку можна використовувати для розвідки, перевезення та запуску БПЛА тощо. Також його можна перетворити на повноцінну бойову одиницю – на платформу достатньо встановити бойові модулі, зокрема, й пускові установки протитанкових ракетних комплексів. Є можливість і оснастити робота системою РЕБ.

В “Українській бронетехніці” додаються, що перевага  “Протектора” у тому, що він швидкий у виробництві та має невисоку вартість. 

Характеристики UGV Protector

Дальність зв’язку з оператором цього робота перевищує 15 км і можна ще використати дрон-ретранслятор. Як і “Варта 2”, “Протектор” інтегрований у систему ситуаційної обізнаності ICoMWare.

Його повна маса становить 4000 кг, а максимальна швидкість – 60 км/год. При цьому мінімальна маневрова – 5 км/год. “Протектор” оснащений 76-літровим дизельним двигуном потужністю 190 к.с. і має витрату палива – 12 л на 100 км. Балістичний захист відповідає рівню Stanag 4569 level 1.

Довжина платформи становить 5200 мм, ширина – 1870 мм, а висота – 1450 мм. Дорожній просвіт – 235 мм. Вона має максимальний кут підйому 30° і максимальний кут крену – 25°. Висота подолання вертикальної стіни – 235 мм, глибина подолання броду – 0,5 м.

2 веpесня. Яке cьогодні свято, що гpіх pобити в цей день, та що кpаще не одягати, щoб не сталося бiди
Яке церковне свято відзначають 2 вересня, заборони цього дня, у кого іменини

Тайвань запропонував Китаю повернути собі “історичні” китайські землі, які Росія відібрала у нього в 19 столітті
Якщо комуністичний Китай так прагне територіальної цілісності, що готується до вторгнення на Тайвань, то йому варто повернути обширні землі, які Росія відібрала у нього в 19 столітті. Про…

На Вінниччині 16-річний мажор на мотоциклі вбив матір двох дітей: Наталя не дійшла до будинку кілька кроків
На Вінниччині 16-річний підліток на мотоциклі збив 30-річну маму двох дітей. Жінка отримала серйозні травми та померла у лікарні наступного дня. Поліція відкрила справу за фактом ДТП – ві…

Залишити відповідь