У Римі блискавка пошкодила стародавню арку Костянтина

Політика

Арка Костянтина, гігантська давньоримська арка поруч з Колізеєм, була пошкоджена після сильного шторму, що накрив Рим.

Про це повідомили у вівторок органи охорони пам’яток, передає Reuters.

Археологічний парк Колізею підтвердив, що в пам’ятку влучила блискавка.

Тріумфальна арка була побудована в 4 столітті нашої ери на честь перемоги Костянтина – першого римського імператора, який прийняв християнство – над своїм суперником Максенцієм.

Вона має висоту близько 25 метрів і розташована в тій самій пішохідній зоні, де стоїть Колізей – головна туристична принада.«Блискавка вдарила в арку прямо тут, а потім вдарила в кут, і ми побачили, як це відлетіло», – розповів Reuters турист, вказуючи на велику кам’яну брилу, що впала на землю.

«Всі уламки були зібрані та убезпечені. Оцінка збитків вже розпочалася, і аналіз продовжиться завтра вранці», – повідомили в археологічному парку.

Арку було пошкоджено з південного боку, де два дні тому розпочалися заплановані роботи з консервації, які тепер також будуть спрямовані на усунення пошкоджень, додали в парку.

Аварія сталася під час сильної грози, яка повалила дерева і гілки та затопила кілька вулиць італійської столиці.

Агентство цивільного захисту повідомило, що менш ніж за годину на центр Риму випало 60 міліметрів опадів, що приблизно дорівнює нормі опадів, яка зазвичай випадає за місяць в осінній період.

За словами мера Риму Роберто Гуалтьєрі, це був так званий «даунбур», маючи на увазі сильний шторм з потужним низхідним вітром, який, як вважають, також спричинив затоплення яхти британського технологічного магната Майка Лінча біля берегів Сицилії минулого місяця.

Нагадаємо, що у Словаччині шторм прокотився найбільшим музичним фестивалем, що у п’ятницю проходив на аеродромі Тренчина.

В Україні останніми днями встановлюються теплові рекорди, оскільки нині температура у нашому регіоні на понад 12 градусів тепліше норми.

11 липня у Києві зафіксували одразу три температурні рекорди – мінімальної, максимальної та середньодобової температури.

За даними Миколаївського обласного гідрометцентр, у Миколаєві зафіксовано абсолютний максимум температури повітря за весь період спостережень — +40,5°С. Попередній рекорд становив +40,1°С, зафіксований 3 серпня 1998 року.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь