Белград і Загреб сперечаються щодо існування «хорватського шпигуна», затриманого в Сербії

Політика, Світ

Прем’єр-міністри Сербії та Хорватії Мілош Вучевич та Андрей Пленкович посперечались стосовно повідомлення про затримання на сербській території людини, яка нібито шпигувала на користь Загреба.

Про це повідомляє HRT.

У кулуарах стратегічного форуму у словенському місті Блед напередодні прем’єр Хорватії порівняв нібито затриманого у Сербії шпигуна з єті – міфологічною істотою з Гімалаїв, переконливих доказів існування якої не існує.

Пленкович також порівняв ситуацію з фільмом «Балканський шпигун», в якому головний герой параноїдально вірить, що його квартирант є офіцером розвідки.

На це сербський прем’єр заявив, що ця людина справді існує та що він обмінявся інформацією про неї з хорватським візаві.«Я сказав пану Пленковичу, що думаю, що служби безпеки Хорватії дуже добре знають, хто це», – сказав Вучевич, додавши, що заарештований є сербом за походженням, але невідомо, чи має хорватське громадянство.

Читайте також:

Міністр внутрішніх справ Сербії Івиця Дачич заявив, що влада країни перегляне список «проблемних» іноземних громадських діячів після скандалу з недопуском популярної в регіоні хорватської співачки Северини.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь