ЗСУ почали застосовувати новий дрон, який випалює позиції ворога

Політика

Українські військові почали використовувати новий безпілотник «Дракон» на фронті. Цей дрон має можливість розсипати над позиціями ворога термітну суміш, яка горить при температурі близько 2500 градусів.

Про це повідомляє BILD.

Відео з використанням нового дрону було показано 108-ю окремою бригадою територіальної оборони України. На відео видно, що FPV-дрон не скидає гранати або вибухівку, а розсипає терміт — суміш палаючих гранул оксиду заліза та алюмінію.

Українські військові вже у 2023 році почали досліджувати можливість використання термітної суміші з безпілотниками. Під стандартний FPV-дрон можна помістити близько 500 грамів термітної суміші, і хімічну реакцію можна запустити дистанційно незадовго до появи дрону в районі цілі.

На відео видно, що вогняний дощ триває близько 20 секунд, що призводить до загоряння лісосмуги довжиною приблизно 100 метрів. Після застосування термітної суміші на землі видно вибухи, що свідчить про ймовірне загоряння боєприпасів ворога.Температура горіння терміту досягає близько 2500 градусів, що дозволяє суміші швидко роз’їдати навіть залізо. Це робить термітну суміш дуже ефективним засобом для ураження техніки та боєприпасів противника.

Раніше ми писали, що українські десантники з 46-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України поділилися відео, на якому показано, як вони захопили в полон російських окупантів.

Також нагадаємо, що російські окупанти завозять до Кримського мосту колосальну кількість систем протиповітряної оборони (ППО). Також вони будують споруду, призначення якої наразі залишається невідомим.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь