Німеччина виготує для України 17 сучасних комплексів ППО, – Шольц

Політика, Світ

Німецький уряд замовив у виробника комплексів протиповітряної оборони IRIS-T 17 таких систем для української армії.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час візиту на військову базу неподалік міста Кіль у середу, 4 вересня, повідомляє Bloomberg.

У своєму виступі на базі німецьких ВПС Шольц сказав, що закупівля для Бундесверу шести систем IRIS-T відіграватиме ключову роль у зміцненні європейської ініціативи протиповітряної оборони «Небесний щит», в якій бере участь 21 країна.

Також він заявив про замовлення 17 систем IRIS-T для України. Агентство DPA уточнює, що йдеться про вісім систем середньої дальності (SLM) та ще дев’ять – малої (SLS). Чотири системи SLM і три SLS уже перебувають в Україні.

Німецький канцлер заявив, що ці системи допомогли збити понад 250 російських ракет, дронів і безпілотників і врятувати багато життів. Чотири з них – по дві середньої та малої дальності – будуть відправлені до кінця цього року, а решта – з наступного, пообіцяв він.«Це свідчить про те, що німецька підтримка України не припиняється», – підкреслив Шольц.

Німецький урядовець у коментарі Bloomberg уточнив, що до 2026 року Україна отримає від Німеччини 24 системи IRIS-T: 12 середньої дальності і 12 малої дальності.

Раніше повідомлялося, що Німеччина планує передати ЗСУ до кінця 2024 року ще чотири системи Iris-T і додаткові САУ Gepard.

Також стало відомо, що на захисті українського неба вже працює німецька система ППО Skynex. Повітряні сили ЗСУ вперше показали її роботу 4 серпня, у свій професійний день.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь