Швейцарія вирішила питання пільг для українських біженців

Політика, Світ

Уряд Швейцарії не буде скасовувати статус захисту S для біженців з України, усі види підтримки для них продовжено до березня 2026 року.

Про це йдеться у повідомленні Федеральної ради Швейцарії.

Влада Швейцарії зазначила, що ситуація з безпекою в Україні «не зміниться в осяжному майбутньому», тому вирішила не скасовувати його до 4 березня 2026-го, якщо тільки безпекова ситуація докорінно не зміниться.

«Це рішення вносить ясність не лише для (українських) біженців, а й для кантонів, громад та роботодавців на наступні 18 місяців», – зазначається в повідомленні.

Федеральна рада Швейцарії також анонсувала подальші заходи з інтеграції українців у ринок праці, які почались ще у квітні 2022 року та були додатково посилені цьогоріч у травні.Статус захисту S у Швейцарії застосовується до біженців з України з березня 2022 року. Він означає, що українці не повинні проходити процедуру отримання притулку, і можуть претендувати на житло, фінансову підтримку та медичну допомогу.

За останніми даними, статус захисту S у Швейцарії мають близько 66 тисяч українців. Крім того, влада країни відхилила близько 2500 заяв на отримання цього статусу з 2022 року і анулювала його в понад 26 тисячах випадків.

У червні верхня палата швейцарського парламенту проголосувала за те, аби на статус захисту S могли претендувати тільки вихідці з окупованих територій або регіонів з активними бойовими діями. Але Федеральна рада Швейцарії такий крок поки не підтримала.

Раніше повідомлялося, що влада Швейцарії під час розгляду заявок на отримання соціальної допомоги враховуватиме фінансове становище українських біженців.

Також Швейцарія хоче, аби українські біженці більш активно шукали роботу, а тому планується скасувати для них отримання обов’язкового дозволу на працю, який видає місцева влада.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь