рф не хоче повертати своїх важко поранених полонених

Політика

росія відмовляється повертати своїх військових-інвалідів, які потрапили до українського полону, і навіть ігнорує пропозиції про передачу полонених без обміну.

Про це в інтерв’ю «Можем объяснить» розповіла представниця українського громадського руху «Хочу знайти» Ірина Криніна.

Криніна зазначила, що Україна готова повернути тяжко поранених російських військових без обміну полоненими, якщо буде відповідний запит від Москви. Однак росія не виявляє бажання забирати своїх військових з полону.

Вона навела приклади двох російських військових, які потрапили до українського полону. Один з них, Іван Семенов, 39-річний житель Орловської області, втратив праву руку і перебуває в полоні з квітня. Другий, Толіб Егамбердієв, громадянин Таджикистану, який підписав контракт із Міноборони росії, отримав складний перелом щиколотки і потрапив у полон 29 березня.

Наприкінці липня Криніна організувала відеозв’язок між полоненими і губернатором Орловської області Андрієм Кличковим, закликавши його сприяти поверненню військових додому. Кличков пообіцяв «подивитися, що можна зробити», але не вжив жодних заходів. Після 40 днів військові інваліди залишаються в українському полоні.Раніше ми писали, що у мережі з’явилася інформація про те, що російсько-окупаційні війська розстріляли трьох українських військовополонених у районі Торецька. Правоохоронні органи розпочали розслідування.

Також нагадаємо, що в України виникли складнощі з поверненням із полону бійців НГУ «Азов». Родини полонених повинні про них знати.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь