Колишню помічницю губернатора Нью-Йорка запідозрили у роботі на Китай

Політика, Світ

Міністерство юстиції США звинуватило колишню помічницю губернатора штату Нью-Йорк Лінду Сунь у діяльності на користь Китаю та Комуністичної партії Китаю. Сунь, яка займала посаду заступника голови апарату губернатора Кеті Хокул, була арештована разом із чоловіком Крісом Ху 3 вересня. Обидва затримані відкидають звинувачення.

Про це повідомляє Голос Америки.

Сунь звинувачується у порушенні закону про реєстрацію іноземних агентів, візовому шахрайстві, контрабандному перевезенні іноземців і змові з метою відмивання грошей. Федеральний прокурор Бреон Піс стверджує, що незаконна діяльність принесла сім’ї обвинувачених мільйони доларів.

Згідно з обвинувальним висновком, Сунь використовувала свою позицію у Виконавчій палаті для обмеження доступу тайванських чиновників до лідерів штату Нью-Йорк, маніпулювала комунікаціями високопосадовців на користь Китаю та намагалася сприяти поїздці високопосадовця з Нью-Йорка до Китаю.

Сунь працювала у Виконавчій палаті Нью-Йорка понад десять років до її звільнення в березні 2023 року, коли з’явилися повідомлення про її незаконну діяльність. ФБР, за підтримки податкової служби США, проводить розслідування.Сунь та Ху отримали значну фінансову винагороду за свою діяльність, зокрема, мільйони доларів через підприємницькі угоди чоловіка в Китаї. Вони використали ці кошти для купівлі розкішної нерухомості в Нью-Йорку та на Гаваях, а також для автомобілів класу люкс.

Чоловіку Сунь також висунуто звинувачення у банківському шахрайстві та незаконному використанні ідентифікаційних документів, зокрема у відмиванні грошей через банківський рахунок, відкритий на ім’я родича.

Раніше ми писали, що у вівторок, 3 вересня, у Флориді розпочався суд над чотирма активістами, яких звинувачують у роботі на росію з метою розповсюдження політичної ворожнечі та впливу на вибори в США.

Також нагадаємо, що комітет Палати представників США із закордонних справ видав офіційну повістку на допит на ім’я державного секретаря Ентоні Блінкена після того, як він не прийшов на слухання щодо виведення американської армії з Афганістану.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь