МВФ вимагатиме від України підвищення податків

Політика

Україна готується до можливого тиску з боку Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо девальвації гривні та підвищення податків.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела серед українських чиновників.

Цього тижня розпочалися переговори між МВФ та Україною щодо розширеного фінансування. За результатами перегляду, Україна може отримати 1,1 мільярда доларів, якщо фонду буде підтверджено, що країна досягає цілей програми і має достатні ресурси для фінансування.

Згідно з останніми оцінками прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, бюджетний дефіцит України на наступний рік складе 15 мільярдів доларів, і ця сума ще не покрита фінансовими зобов’язаннями донорів.

Щоб допомогти зменшити дефіцит, МВФ планує спонукати центральний банк України до швидшої девальвації гривні і пом’якшення монетарної політики, що має на меті збільшення надходжень до бюджету в національній валюті та зменшення витрат на запозичення для Міністерства фінансів.МВФ також висловив критику щодо планів українського уряду по підвищенню кількох податків, вважаючи їх недостатніми. МВФ закликав до розгляду можливості розширення спектру мит, зокрема можливе підвищення податку на додану вартість.

Раніше ми писали, що МВФ найближчими місяцями направить свою місію в росію.

Також нагадаємо, що 4 вересня місія МВФ та представники України розпочинають дискусії щодо перегляду програми розширеного фінансування. Наша держава має отримати 1,1 мільярда доларів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь