Ілона Маска судитимуть за звільнення з співробітників, хто старше 50 років

Політика, Світ

Американський мільярдер вирішив радикально омолодити колектив соцмережі Х, звільнивши 60% співробітників, старших 50 років, та 75% – кому більше 60. Тепер йому доведеться за це відповідати.

Як повідомляє Reuters, Федеральний суд у Сан-Франциско постановив, що приблизно півтори сотні працівників медіа-платформи X, які були звільнені таким чином після приходу Ілона Маска, можуть подати позов про дискримінацію за віком.

«Окружна суддя США Сьюзан Іллстон у рішенні, оприлюдненому напередодні ввечері, вказала, що справа стосується загального запиту щодо впливу масового звільнення в компанії в 2022 році на працівників віком старше 50 років», – зазначається у повідомленні.

Позивачем у справі, яка згодом отримала назву Х, виступив експрацівник відділу комунікацій компанії Twitter Джон Земан. У своєму позові він зазначив, що керівництво X звільнило 60% співробітників, яким було 50 років і старше, і майже три чверті тих, кому більше 60 років.

Суддя вказала на допущення дискримінації співробітників за віковою ознакою під час масового звільнення 4 листопада 2022 року.Таким чином, рішення судді в Сан-Франциско дозволяє адвокатам Земана долучити до його позову інших позивачів старшої вікової категорії, звільнених з компанії Маска. Це може загрожувати компанії виплатою багатомільйонних компенсацій за судовим рішенням.

Раніше колишній виконавчий директор Twitter Омід Кордестані подав до суду на Ілона Маска за невиплату йому акцій на 20 мільйонів доларів.

Також четверо колишніх топменеджерів Twitter подали до суду на Ілона Маска, заявивши, що він нібито винен їм понад $128 мільйонів вихідної допомоги після звільнення. Позов подали до федерального суду в Каліфорнії.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь