Білорусь перекинула додаткові сили до кордону з Литвою

Політика, Світ

Білорусь перекинула тактичну групу 19-ї механізованої бригади Збройних сил до кордону з Литвою.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

31 серпня на станції Заслонове був сформований ешелон із технікою цієї бригади, який 1 вересня був помічений на околицях Мінська, рухаючись у західному напрямку. Того ж дня ешелон прибув на станцію Гудогай, розташовану за сім кілометрів від литовського кордону.

До кордону перекинуто тактичну групу у складі: до двох мотострілецьких рот (14 БМП-2, дві медичні машини), танкову роту (10 танків Т-72Б, одна БРЕМ-1), мінометну батарею (шість 120-мм мінометів 2С12 Сани) та іншу автомобільну техніку. Загалом, до кордону було перекинуто 38 одиниць техніки та близько 250 військових.

Незважаючи на переміщення військових сил, «Беларускі Гаюн» зазначає, що наразі підрозділи Збройних сил Білорусі не створюють безпосередньої військової загрози для Литви.Раніше ми писали, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко своїм указом помилував 30 людей, які були засуджені за участь у протестах.

Також нагадаємо, що Кабінет Міністрів погодив проєкт указу Президента Володимира Зеленського про вилучення ділянки кордону з Білоруссю із зони відчуження.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь