У Білому домі пояснили, чи вплинуть зміни в уряді України на співпрацю США з Києвом

Політика, Світ

Сполучені Штати ніяк не залучені до рішень української влади щодо змін в уряді, заявив речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі на брифінгу 4 вересня.

Відповідаючи на питання про останні кадрові зміни в Кабінеті міністрів України, Кірбі заявив, що Вашингтон не пропонує «жодних порад», пише Радіо Свобода.

«Рішення залишається за президентом Зеленським щодо того, хто підтримує його в його уряді. Це не змінить те, як ми взаємодіємо з Україною, і точно не змінить підтримку, яку ми продовжимо надавати», – додав представник Білого дому.

Раніше голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що на засіданні фракції за участі президента Володимира Зеленського погодили кадрові зміни в уряді. Поміж іншого, очікуються зміни голів МЗС, Міністерства інфраструктури, Мін’юсту, Мінветеранів, Мінкульту та Мінстратегпрому.

Напередодні голова владної фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що понад 50% штатної чисельності Кабінету міністрів України зазнають змін.Спікер парламенту Руслан Стефанчук повідомив про надходження до Верховної Ради заяв про відставку від низки міністрів. На засіданні 4 вересня народні депутати звільнили міністра юстиції Дениса Малюську, Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, ухвалили відставку очільника Міндовкілля Руслана Стрільця і віцепремʼєрки з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної.

Залишити відповідь