За добу на фронті відбулися понад 100 боєзіткнень, більшість – на Покровському напрямку

Політика

Протягом минулої доби, 4 серпня, росіяни завдали 3 ракетних удари 14 ракетами по позиціях українських підрозділів та населених пунктах, та 72 авіаційних удари, задіявши, зокрема, 100 КАБів. Було зафіксовано понад 4100 обстрілів, зокрема, 107 – з реактивних систем залпового вогню, на фронті відбулося 138 бойових зіткнень.

Про це свідчить зведення Генштабу ЗСУ у Facebook.

На Харківському напрямку загабрники продовжували наступальні та штурмові дії, відбулося 2 бойових зіткнення в районах Вовчанська, вороги активно задіювали для ударів БпЛА.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу зросла до 17, там Сили оборони відбили усі штурмові дії противника біля Синьківки, Глушківки, Лозової, Берестового та Мясожарівки.

На Лиманському напрямку українські захисники зупинили 27 ворожих атак неподалік Дружелюбівки, Греківки, Макіївки, Новосадового, Невського та Торського. На Сіверському напрямку Сили оборони України відбили 4 штурмові дії. Загарбники намагалися просунутись уперед поблизу Верхньокам’янського та Івано-Дар’ївки.На Краматорському напрямку ЗСУ зупинили 6 спроб противника прорвати оборону, а основні зусилля окупанти, за підтримки авіації, прикладали у районі Часового Яру та Калинівки.

4 вересня загарбники продовжували активно діяти на Торецькому напрямку, загалом українські позиції 15 разів атакували в районах Неліпівки, Торецька та Нью-Йорка, завдавали авіаударів КАБами.

На Покровському напрямку українські воїни відбили 52 штурми та атаки в районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Новогродівки, Гродівки, Селідового, Миколаївки та Миролюбівки, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку вдалося зупинити ворожі атаки поблизу Георгіївки, Костянтинівки та Красногорівки, де росіяни 46 разів намагалися прорвати оборону українських військ, а на Времівському – росіяни здійснили 4 штурми українських позицій біля Костянтинівки та Водяного.

На Оріхівському напрямку відбулося 2 бойових зіткнення в районах Роботиного та Новоандріївки, а на Придніпровському – окупанти й надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з займаних рубежів.

«П’ять атак росіян успіху не мали», – повідомили у Генштабі.

На Волинському та Поліському напрямках особливих змін не зафіксовано. Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Крім того, сили оборони України продовжують операцію в Курській області.

Авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони протягом минулої доби завдали 6 ударів по скупченнях живої сили росіян, 2 засобам ППО та ще 2 важливим об’єктам окупантів.

За минулу добу, 4 вересня, українські Сили оборони ліквідували 1 200 російських загарбників, знищили 31 артилерійську систему, 21 ББМ та 6 танків ворога.

Також нагадаємо, що на Донеччині у місті Покровськ залишається близько 30 тисяч жителів, понад половина вже евакуювалися.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь