Голову Дніпровської ОДА звинуватили у тиску на директорку з метою незаконного звільнення

Політика

Голову Дніпропетровської обладміністрації Сергія Лисака звинуватили у тиску з метою звільнення директорки одного з департаментів. Жінка, дружина військовослужбовця підрозділу А5011, звернулася зі скаргою до органів влади.

Про це стало відомо зі скарги до Офісу президента, Камбіну, Державної служби з питань праці та тощо,  яка була подана на Лисака С.П. директоркою Департамента інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської військової державної адміністрації Арзою Василишиною.  Копія скарги опинилася у розпорядженні UA.News.

«Мій чоловік Василишин О.С, проходить службу у Збройних Силах України з 25 липня 2024 року, та перебуває у складі підрозділу сил спеціальних операцій військової частини А5011, я самостійно виховую малолітнього сина Максима 2016 року народження, відповідно до положень закону України “Про соціальний і правовий захист військоволвубоців та членів їх сімей»: “члени сімей військовослужбовців строкової служби та військової служби за призовом осіб офіцерського складу мають переважне право при прийнятті на роботу і на залишення на роботі при скороченні чисельності або штату працівників, а також на першочергове направлення для професійної підготовки, підвищення кваліфікації і перепідготовки з відривом від виробництва та на виплату на період навчання середнього заробітної плати», – написала заявниця.

Василишина зазначила, що законних підстав для її звільнення немає, натомість закон захищає її, тому Дніпропетровська обладміністрація не має законного права її звільняти.

Одночасно вона повідомляє, що отримала наказ від Лисака  написати заяву про звільнення за власним бажанням. Відповідна пропозиція була зроблена по мобільному телефону. Усі доводи директорки, що її звільнення немає ніяких підстав, почуті не були, тому жінка звернулася до президента України та інших.

 

Залишити відповідь