Китай вийшов з російського вугільного проєкту через санкції

Політика

Китай вирішив не фінансувати спільний із росією проєкт з освоєння найбільшого в Забайкаллі вугільного родовища.

Про це повідомляє The Moscow Times.

Китайсько-російський проєкт з освоєння найбільшого в Забайкаллі Зашуланського родовища вугілля залишився без фінансування через обмеження Китаєм транскордонних платежів із росією.

Розвитком проєкту займається компанія «Розрізвугілля» – спільне підприємство «Ен+» і китайської China Energy Investment Corporation (CHN Energy), створене на паритетній основі.

Директор заявив, що обмеження пов’язані з санкціями проти росії та китайські партнери побоюються, що питання не буде вирішено швидко. Він також сказав, що сподівається на продовження розвитку проєкту разом з китайськими партнерами.Китайські партнери в особі Shenhua Group (тепер China Energy) називали проєкт, промислові запаси якого оцінювалися в 742 млн т, важливим кроком у реалізації китайсько-російської співпраці у вугільній сфері.

Повідомляється, що падіння цін на енергетичне вугілля знизило інтерес китайських компаній до подібної співпраці.

Раніше повідомлялося, що великі гравці біржових торгів китайським юанем – китайські банки, які продовжують працювати з росією, – залишають Московську біржу, що потрапила під санкції США.

Міжнародні санкції такі змушують російський бізнес за кордоном грати по новим правилам. З 24 червня російська дочірня структура китайського Bank of China  призупинила всі операції з банками росії, які потрапили під санкції США.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь