Власник «Текстиль-Контакту» звинуватив прокуратуру у тиску

Політика

Засновник найбільшого в Україні інтернет-магазину тканей «Текстиль-контакт» Олександр Соколовський повідомив про тиск на нього Голосіївської прокуратури м. Києва. Компанію звинувачують у збитках державі на 46 млн грн.

Про це Соколовський повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Хочу розповісти, як нас пресує Голосіївська прокуратура м. Києва і чому я допускаю, що дії прокурора можуть бути замовними. Це класичний приклад того, як «рєшали-комерсанти» рейдерять підприємства за підтримки прокурорських «оборотнів» у погонах. Історія виходить цікава — з обшуками, підозрами, вигаданими міфічними збитками державі на 46 млн грн та «підняттям градуса» залякування у вигляді запобіжних заходів моєму директору та партнеру на таку ж суму. І ця історія точно матиме продовження, бо замовник мені відомий і постом у Facebook це не закінчиться», – написав Соколовський.

Він зазначив, що у нього є відкладений інвестпроєкт –  кілька тисяч метрів закинутих будівель колишнього піонертабору на околиці Києва на площі 10 га. Технічні документи із землеустрою лише в розробці.

«Деякий час тому на мене виходить раніше незнайомий Сергій Котвицький (екс-депутат Київради) і пропонує мені забрати у мене це підприємство (без грошей!), побудувати там котеджне містечко, а потім розрахуватися зі мною квадратними метрами. Колись. І жодних гарантій. Я йому, звісно, відмовив. Рік тому дізнаюсь від Котвицького, що він почув, що проти підприємства Голосіївська прокуратура порушила якусь кримінальну справу і треба щось вирішувати. Але я не надав цьому значення. Нічого незаконного ми не робимо, шукаємо інвесторів, господарську діяльність не ведемо, податки платимо», – написав Соколовський.Далі він зазначив, що спочатку пройшов обшук у будинку підприємця. В цілому обшуки пройшли по шести адресам, включно з окремим офісом орендарів, які взагалі не мають відношення до жодної з компаній Соколовського. Після обшуків він отримую повістку на допит та поспілкувався  із прокурором Шаповаловим.

«Спочатку знову з’явився пан Котвицький і запропонував «урегулювати питання» з Голосіївською прокуратурою. Коли я здивувався, він сказав, що добре їх знає, самі вони не відчепляться, а він з ним уже працював і там «все чітко». Я відмовився, але натяк зрозумів. А коли моєму юристу під час слідчих дій на об’єкті в розмові на трьох, у присутності прокурора Шаповалова, ст. оперуповноважений УСР Нацполіціі у м. Києві, Ярослав Никоненко заявив, що даремно Соколовський відмовився від «заманливої» пропозиції і що я прекрасно знаю, кому краще було б віддати цей об’єкт, то все вже стало зрозуміло», – написав Соколовський.

Нагадаємо, що голову Дніпропетровської обладміністрації Сергія Лисака звинуватили у тиску з метою звільнення директорки одного з департаментів. Жінка, дружина військовослужбовця підрозділу А5011, звернулася зі скаргою до органів влади.

Голова наглядової ради «Укренерго» Даніель Доббені та член наглядової ради Педер Андреасен заявили про дострокове припинення повноважень після звільнення голови правління компанії Володимира Кудрицького. Яке вони назвали політичною розправою.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь