Суд оголосив вирок зраднику, який наводив ракети на Запоріжжя

Політика

15 років тюрми отримав завербований ФСБ мешканець Запоріжжя, який наводив російські ракети рф по цивільній інфраструктурі обласного центру.

Як пише СБУ, зрадником виявився місцевий житель, якого дистанційно завербував кадровий співробітник 5-ї служби фсб. В обмін на співпрацю окупанти обіцяли фігуранту «посаду», у разі захоплення міста. За це зловмисник розвідував локації Сил оборони поблизу передової та коригував повітряні удари. Серед пріоритетних цілей ворога були крім цивільної інфраструктури також оборонні заводи і пункти базування підрозділів ЗСУ та Нацгвардії.

Також зрадник планував вступити до лав так званих «розстрільних загонів» рф, щоб вбивати українських патріотів.

Для проведення розвідувально-підривної діяльності агент одержував на власну банківську картку грошові «перекази» від фсб. При обшуках її виявили в оселі зловмисника разом із телефоном, який фігурант використовував для зв’язку з окупантами.

За матеріалами Служби безпеки суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому призначено покарання у виді 15 років тюрми з конфіскацією майна.Раніше Служба безпеки затримала російського інформатора, який коригував обстріли бойових позицій Сил оборони на Донеччині. Зокрема, 49-річний місцевий мешканець наводив російські КАБи.

Також нагадаємо, що Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали ще 3-х колаборантів. Серед них колишній посадовець суду, а також окупаційна колишня «директорка» школи у Луганській області.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь