Швеція виділила Україні допомогу на опалення та електропостачання

Політика

Уряд Швеції схвалив виділення додаткових 500 млн шведських крон (майже 44 млн євро) на забезпечення опалення та електропостачання в Україні.

Про це повідомляє пресслужбу уряду Швеції.

«Сьогодні уряд виділяє додатково 500 млн шведських крон на підтримку опалення та електропостачання України. росія дедалі частіше націлює свої атаки на важливу енергетичну інфраструктуру. Ця нова підтримка піде на вироблення електроенергії для приблизно 185 тисяч людей і допоможе підтримувати українське суспільство, економіку та бізнес», – заявив міністр міжнародного співробітництва та зовнішньої торгівлі Йоган Форссел.

Як зазначається, на виділені Швецією кошти буде профінансоване встановлення двох газових турбін для виробництва електроенергії. Виробничі потужності будуть захищені таким чином, щоб мінімізувати руйнівні наслідки російських атак.

Реалізовувати цей проект буде Шведське агентство з питань міжнародної співпраці та розвитку спільно з українською стороною та міжнародними фінансовими установами. Мета полягає в тому, щоб цей виробничий об’єкт почав працювати у 2025 році.Раніше уряд Швеції виділив на гуманітарну допомогу для України близько 40 мільйонів шведських крон – 3,7 мільйона доларів. Ця підтримка надається через продовольчу програму Організації Об’єднаних Націй (ООН).

Швеція виділить Україні військовий пакет допомоги на $683 мільйони. Це вже 15-й пакет допомоги і рекордний для цієї країни.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь