СБУ ЗАЯВИЛА ПРО ЗАТРИМАННЯ ІМОВІРНИХ ШПИГУНІВ ЗА БУДІВЛЯМИ ТЦК І НАФТОБАЗАМИ У КРОПИВНИЦЬКОМУ

Війна

СБУ ЗАЯВИЛА ПРО ЗАТРИМАННЯ ІМОВІРНИХ ШПИГУНІВ ЗА БУДІВЛЯМИ ТЦК І НАФТОБАЗАМИ У КРОПИВНИЦЬКОМУ

Співробітники Служби безпеки України затримали у Кропивницькому двох чоловіків, яких підозрюють у коригуванні російських повітряних ударів по місту та підготовці серії диверсій. Про це 6 вересня в Telegram повідомила пресслужба СБУ.

Слідство ствердує, що фігуранти, а саме місцевий житель, а також виходець із лівобережжя Херсонської області, який приїхав у Кропивницький як переселенець, могли працювати у парі як агентурна група.

Серед їхніх завдань, імовірно, було стеження за пунктами базування сил оборони Укроїни, у тому числі за адресами службових приміщень територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

“Також фігуранти намагалися встановити локації нафтобаз, енергогенеруючих підприємств та мостів, які використовують для переправлення військової техніки ЗСУ на передову”, – йдеться у повідомленні.

Отриману інформацію підозрювані, ймовірно, месенджером переправляли росіянам для підготовки диверсій та коригування ракетно-дронових ударів по місту.

“Для виконання “тестового” завдання фсб фігуранти підпалили релейну шафу на магістральній лінії залізничного сполучення. Після цього контррозвідка СБУ затримала обох фігурантів “на гарячому”, коли вони фіксували загоряння залізничного обладнання на телефонну камеру”, – зазначили правоохоронці.

Фігурантів повідомили про дві підозри: у державній зраді та диверсії, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 та ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України).

Затримані перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Це пpосто жaх! Деcятки загuблих, сотні поpанених. Воpог завдав pакетного удару по навчальному зaкладу у Пoлтаві. Відео
Президент Володимир Зеленський відреагував на російський ракетний удар по Інституту зв’язку у Полтаві

Тарас Тополя на рідкісних фото показав, як його сини від Alyosha помітно підросли та змінилися
У синів артиста розпочався новий навчальний рік.

Росія вдарила по Павлограду: попередньо 5 постраждалих
Російські окупанти завдали удару по Павлограду на Дніпропетровщині. Про це повідомив глава ОВА Сергій Лисак.

Залишити відповідь