Володимир Зеленський зустрівся із представниками італійського бізнесу: що обговорили

Політика

На полях форуму «Амброзетті» в Італії президент України Володимир Зеленський зустрівся із представниками понад 30 провідних італійських компаній у різних галузях. Учасники зустрічі обговорили співпрацю з українськими компаніями.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Під час зустрічі йшлося про повоєнну відбудову України.

Потрібно буде не просто відновлювати, а будувати якісно нову економіку та сучасну інфраструктуру, зазначив Зеленський.

«Реконструкція України має передбачати впровадження інноваційних технологій та новітньої інфраструктури», – сказав він.Співпраця з Україною може зацікавити італійський бізнес насамперед в оборонному виробництві, машинобудуванні, енергетиці, аерокосмічній та ІТ-галузі.

Під час зустрічі президент України подякував італійським підприємцям за те, що вони розвивають проєкти в Україні вже зараз. Глава держави відзначив компанії, які надають українським партнерам енергообладнання, зокрема і як гуманітарну допомогу.

Президент України Володимир Зеленський 6 вересня прибув до Італії, де планує взяти участь у міжнародному економічному форумі Амброзетті та провести зустріч із прем’єр-міністром Італії Джорджією Мелоні.

Раніше ми писали, що український президент Володимир Зеленський зустрівся з німецьким канцлером Олафом Шольцом. Політики обговорили підготовку до другого Саміту миру.

Також нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський закликав західних союзників докласти максимум зусиль для припинення російської агресії вже цієї осені.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь