У Польщі назвали умову, щоб збивати російські ракети над Україною

Політика, Світ

Польща могла б збивати російські ракети над Україною за однієї умови. Мова йде про загрозу для АЕС.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Радослав Сікорський в інтерв’ю BBC.

Главу МЗС запитали, де для Польщі проходять “червоні лінії” стосовно росії та України, та чи має Варшава право збивати російські ракети в українському повітряному просторі.

Польща могла б допомогти Україні, щоб захистити атомні електростанції, зазначив він.

“Чорнобильська ядерна аварія була в Україні. Уявіть собі, що один із російських дронів чи ракет зіб’ється з курсу і полетить не в Польщу чи Румунію, як уже бувало, а вдарить по одній з українських атомних електростанцій. Я вважаю, що ми повинні допомогти Україні захистити її АЕС від таких заблукалих російських ракет”, – пояснив Сікорський.Міністр наголосив, що це його думка, а юридично Польща б мала право на самооборону, але “жодних рішень про це не ухвалювали”.

Польща не буде допомагати Україні у знищенні російських ракет та безпілотників, це питання навіть не обговорюється, заявив заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомляв, що укладена між Україною та Польщею безпекова угода передбачає розробку механізму збиття ракет і дронів рф в українському небі, якщо вони летять в сторону польської території.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь