У Франції почалися масові протести через призначення Макроном нового прем’єра

Політика, Світ

Понад 100 000 тис. людей вийшли на протести у Франції проти призначення правоцентристського політика Мішеля Барньє новим прем’єр-міністром.

Про це повідомляє  BBC.

Видання зазначає що, протести очолили профспілки та члени лівого блоку «Новий народний фронт», який отримав найбільше місць на нещодавніх виборах. Вони висловлюють незгоду з рішенням президента Еммануеля Макрона, який відхилив їхню кандидатуру Люсі Кастетс на посаду прем’єра, мотивуючи це відсутністю шансів на вотум довіри в парламенті.

Мішель Барньє, колишній головний переговорник ЄС щодо Brexit, заявив про готовність співпрацювати з політиками з різних політичних сил, включаючи лівих, і, можливо, зможе отримати підтримку, оскільки деякі представники ультраправих не висловлюють категоричної опозиції його кандидатурі.

Мішель Барньє, досвідчений політик із правоцентристської партії Les Républicains, став новим прем’єр-міністром Франції після відставки Габріеля Атталя.Також нагадаємо, що ліва партія «Нескорена Франція» направила в парламент резолюцію про імпічмент президента Емманюеля Макрона.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь