У правлячій коаліції Німеччини посварились через припинення допомоги Україні

Політика, Світ

Представниця партії «Зелені» міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок розкритикувала соціал-демократів за послаблення допомоги Україні.

Свою критику політикиня адресувала прем’єр-міністру Бранденбурга Дітмару Войдке, повідомляє Welt.

На переконання Бербок, Войдке послабив позиції СДПН в питанні допомоги Україні.

«Раптом я чую недовірливе запитання: чи справді СДПН, з якої походить прем’єр-міністр, відповідає на питання про військову підтримку невизначеною, нейтральною відповіддю?», – заявила Бербок.

Вона також додала, що раніше сама покладалася на слова Войдке про те, що його солідарність з Україною залишиться непорушною.Глава МЗС зауважила, що «трохи хвилюється за свого канцлера» та пожартувала, що, якщо той не зможе проголосувати за свого однопартійця Войдке через його відмову балотуватися, то йому залишається лише один вибір – голосувати за «Зелених».

Нагадаємо, раніше сьогодні ми писали про те, що сам канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав українських біженців іти працювати.

Генеральний секретар найбільшої опозиційної німецької партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Карстен Ліннеманн виступив за необхідність скасування державної допомоги для непрацевлаштованих. Зокрема мова йде і про українських біженців.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь