На Заході пояснили, чому не хочуть збивати російські ракети над Україною

Політика, Світ

Країни НАТО не будуть збивати російські ракети на територією України, оскільки принесе менше вигоди, ніж шкоди для них.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс.

«На мою думку, це обмежені переваги. Незалежно від того, чи переважають вони ризики, які можуть виникнути. Якщо ви поставите, наприклад, свої системи ППО на кордоні з Україною, то вони покриють лише відносно невелику територію. У такому випадку це означало б, що вам потрібно мати літаки в небі, щоб захистити Україну. Тоді, звичайно, виникне ризик прямого зіткнення між ВПС НАТО та росією», – зазначив він.

Брекельманс наголосив, що НАТО прагне уникнути ескалації війни в Україні, і це, на його думку, «також на користь Україні».

«Треба завжди шукати креативні шляхи допомоги Україні. Але ми також у кожному випадку маємо зважувати, чи вигоди переважають ризики. Поки що різниці немає», – переконаний міністр оборони Нідерландів.Тим часом, Польща не буде допомагати Україні у знищенні російських ракет та безпілотників, це питання навіть не обговорюється, заявив заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомляв, що укладена між Україною та Польщею безпекова угода передбачає розробку механізму збиття ракет і дронів рф в українському небі, якщо вони летять в сторону польської території.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь