Україна позбавила полонених росіян права на дзвінки

Політика

Україна не може собі дозволити поводитися з полоненими росіянами так, як у рф вчиняють з українцями. Але повного курорту їм не буде.

Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Він наголосив, що наразі в Україні діють чотири спецтабори для полонених військових рф, умови у яких відповідають Женевським конвенціям.

«Ми розуміємо, що, на жаль або на щастя, ми не можемо себе поводити як росіяни <…> Скажу відверто, деякі речі ми міняємо. Наприклад, було дуже багато дискусій з приводу можливості телефонувати російським військовополоненим до своїх рідних на територію рф», – нагадав він.

Лубінець наголосив, що позиція Офісу омбудсмена була в цьому питанні дуже простою: згідно з Женевськими конвенціями є право на листування, а не на телефонні дзвінки.«Станом на зараз нам повідомлено, що у росіян зберігається можливість писати листи, але права на здійснення телефонних дзвінків у них вже немає», – сказав омбудсмен.

У травні 2024 в Україні відкрили третій табір для утримання російських військовополонених «Центр-3». Туди вже відправили перших росіян, липні – четвертий.

Нещодавно нацгвардійці взяли у полон російського морського піхотинця. Окупант намагався штурмувати українські позиції на мопеді.

А з початку так званої обмеженої спеціальної операції добровольчих сил на території росії бійці Легіону «Свобода Росії» взяли у полон 37 представників окупаційних сил.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь