В Ірані визнали передачу росії ракет в обмін на зерно

Політика, Світ

Тоді як офіційний Тегеран заперечує передачу росії ракет, у парламенті країни це визнали.

Як повідомляє агентство Iran International, про це заявив депутат Ахмад Бахшаєш Ардестані, і неабиякий – він член комітету з питань національної безпеки парламенту Ірану. Він пожалівся, що передача ракет – це був такий вимушений захід для задоволення потреб країни, включаючи імпорт сої та пшениці.

«Частина бартеру передбачає відправку ракет, а інша частина – відправлення ударних безпілотників у росію. Гірше, ніж є, бути не може. Ми даємо ракети Хезболлі, ХАМАС, Хашд аш-Шаабі (угрупування в Іраку), чому б не передати їх і росії?», – сказав він. він, додавши, що Іран не боїться санкцій.

Перед цим посол Ірану в ООН Амір Саїд Іравані відкинув звинувачення західних країн у постачанні зброї росії, назвавши їх безпідставними і такими, що вводять в оману.

Раніше у Раді нацбезпеки Білого дому відреагували на ймовірну передачу балістичних ракет з Ірану до рф. Там заявили, що якщо передача вже відбулася чи відбудеться, це буде «драматичною ескалацією» у підтримці Тегераном війни рф проти України.Російський диктатор володимир путін у грудні минулого року уклав договір з Іраном. Невдовзі рф може отримати партію двох типів балістичних ракет, писали ЗМІ.

Зазначимо, що західні ЗМІ вже не вперше пишуть про передачу Іраном росії своїх ракет. У січні 2024 року агентство Reuters повідомляло, що це нібито вже відбулося – Іран передав рф близько 400 балістичних ракет, зокрема ракети із сімейства «Фатех-110», здатні вражати цілі на відстані від 300 до 700 кілометрів. Але проти України такі ракети досі не застосовувалися. Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони країни Кирило Буданов тоді спростовував цю інформацію. Втім, як спростовував і про передачу північнокорейських ракет, які, як виявилося, рф тоді все ж отримала і почала ними бити по Україні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь