Показ фільму росіянки про окупантів на фестивалі у Венеції: посол України розкритикував рішення

Політика

Посол України в Італії Ярослав Мельник висловив протест проти показу фільму Росіяни на війні російської режисерки Анастасії Трофімової на Венеційському кінофестивалі.

Він назвав рішення журі про включення цього фільму до програми недоречним і образливим для українського народу, адже стрічка, на його думку, демонструє співчуття до агресора та знецінює жертв російської війни.

Мельник підкреслив, що фільм є прикладом маніпулювання правдою та ігнорує трагедії війни, які тривають з 2014 року. Він також звернув увагу на те, що режисерка Трофімова має зв’язки з пропагандистським каналом Russia Today, що викликає занепокоєння. Посол закликав організаторів кінофестивалю засудити використання мистецтва для пропаганди війни і не допускати показу фільмів, які підтримують агресію росії проти України.

Фільм вже був показаний на фестивалі 5 вересня, і Трофімова заявила, що провела сім місяців з російським батальйоном в Україні, наголосивши на їхній звичайності, що викликало додаткові суперечки.

Раніше ми писали, що фільм «Яремчук: Незрівнянний світ краси», який 8 серпня вийшов у кінотеатрах, про легенду української музики Назарія Яремчука тепер стане доступним на Netflix.Також нагадаємо, що вийшов перший тизер-трейлер «Minecraft: Фільм» – ігрової адаптації відеогри Minecraft, що є найбільш продаваною відеогрою в світі. Премʼєра в Україні відбудеться 3 квітня 2025 року.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь