+1! Кобзон зустрічає VIP-гостя! Дочекався

Media-ua 24, Світ

Помер російський ведучий Клубу веселих та кмітливих (КВК) Олександр Масляков.

Йому було 82 роки.

Про це повідомили у прес-службі клубу.

Попередньо причиною смерті Олександра Маслякова став рак легень . У ведучого була неоперабельна пухлина.

За інформацією росЗМІ, 8 місяців тому лікарі сказали, що лікування вже не допоможе.

Наголошувалося, що півроку Масляков був у дуже поганому стані, він важко розмовляв, йому було важко дихати. Ускладнили ситуацію наслідки Covid19 – коронавірус ведучий перехворів двічі. Останнім часом він пересувався на гольф-карі з охороною.

Останню гру КВК Масляков провів у 2022 році.

Хто такий Олександр Масляков

Працював на телебаченні з 1964 року. Був провідним багатьох програм.

За деякими відомостями, 1974 року за незаконні операції з валютою потрапив до колонії ЮН 83/2 у Рибінську Ярославської області.

Тоді купівля-продаж доларів вважалася дуже серйозним злочином, проте справу представили як незначну. Масляков відбув невеликий термін і за кілька місяців був достроково звільнений.

За іншими даними, відбував термін у колонії у Тульській області (“Придворній”), де зарекомендував себе як організатор та постановник мистецької самодіяльності. Проте сам Масляков заперечував, що будь-коли був судимий.

Перший ведучий передачі “Що? Де? Коли?” (1975) (провів перші два випуски гри).

Масляков був постійним ведучим, керівником та режисером популярної телепрограми “КВН” (укр. КВК – Клуб Веселих та Кмітливих, українською традиційно перекладається як КВК – Клуб Веселих та Кмітливих, але іноді зустрічається абревіатура КВК – Клуб Веселих та Винахідливих).

Обіймав посаду президента Міжнародної спілки КВК та телевізійного творчого об’єднання “АМіК”. Декілька разів Масляков був членом журі Вищої ліги.

Ставлення Олександра Маслякова до політики диктатора путіна

Олександр Масляков публічно підтримував російського диктатора, був його фанатом і багато років ставав його довіреною особою на виборах.

Ведучий неодноразово незаконно відвідував окупований 2014 року росією український Крим. Навесні 2021 року офіційно визнав лігу КВК з так званої ДНР. Масляків також внесено до бази центру “Миротворець”.

Також раніше повідомлялося, що його син Олександр Масляков-молодший у 2023 році разом з двома командами “КВК” приїхав на окупований Донбас і виступав перед так званими “ветеранами СВО”. Серед міст, які вони відвідали з концертами, було зруйновано російською армією Маріуполь.

Джерело

Залишити відповідь