Лідер венесуельскої опозиції прибув до Іспанії

Політика, Світ

Новина про від’їзд Гонсалеса до Іспанії викликала велику реакцію серед прихильників опозиції та міжнародного співтовариства.

Іспанський уряд підтвердив, що літак ВПС Іспанії, на борту якого був Гонсалес разом з дружиною, приземлився на військовій базі Торрехон-де-Ардос поблизу Мадрида.

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес заявив, що Гонсалес звернувся з проханням про притулок, і уряд Іспанії розгляне це питання. Альбарес також зазначив, що Гонсалес висловив подяку за підтримку під час перебування на борту літака.

Міністр підтвердив прихильність уряду Іспанії до політичних прав усіх венесуельців і висловив задоволення від того, що Гонсалес почувся добре і отримав можливість переїхати до Іспанії.

Раніше ми писали, що Аргентина запросила ордер на арешт диктатора Венесуели Ніколаса Мадуро у Міжнародному кримінальному суді.Також нагадаємо, що венесуельський суддя видав ордер на арешт колишнього кандидата в президенти від опозиції Едмундо Гонсалеса. Він був головним опонентом чинного глави держави Ніколаса Мадуро на виборах.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь